1 jaar op stal ’t Reygerbosch

1 jaar op stal ‘t Reygersbosch!

imageMaandag 28 oktober staan we met Kay alweer 1 jaar bij Stal ’t Reygersbosch en wat voor een jaar. In het begin was het heel erg wennen. Margie & Sabine denken met je mee, de stallen zijn schoon, enzovoort. Als er iets met mijn paard aan de hand is, vind ik het een fijn idee dat er niet meteen naar medicijnen wordt gegrepen. Maar dat er eerst wordt gekeken wat er homeopathisch kan worden opgelost. Soms is simpelweg dingen weglaten de oplossing. Zo zijn wij na een maand op advies van Margie minder wortels, appels en bananen gaan geven. Hierdoor werd Kay z’n bovenlijf na anderhalve week al een stuk losser.

De paarden hebben een heel fijn leventje hier. ’s Ochtends worden ze in de molen gezet terwijl hun stal wordt uigemest en opgestrooid. ’s Zomers kunnen ze dan lekker een paar uur vertoeven op één van de zeven landjes en ’s winters worden de paarden als je laat bent nog een keer in de molen gezet. Ook kan je in het boek zetten dat je je paard graag eventjes in de paddock wil hebben. Verder krijgen de paarden drie keer per dag hooi en drie keer per dag graan/biks, dit gescheiden van elkaar wat dus maakt dat ze zes keer per dag voer krijgen.

De sfeer op stal is heel erg prettig en gezellig. Iedereen laat elkaar in z’n waarde en is bereid elkaar te helpen waar nodig. Zo ook met het harnachament, supplementen etc. wanneer je misgrijpt is er altijd wel iemand bereid op het je te lenen.

imageWe hebben ook altijd wel iets leuks op de planning. Met het 40-jarig huwelijk van Margie en Ruud hebben we een lipdub gemaakt en een barbecue georganiseerd als verassing. Ook hebben we een keer  pannenkoeken gegeten en ik ben er dan ook van overtuigd dat er nog veel meer uitjes of etentjes aan zitten te komen.

Op trainings gebied is het heel fijn dat Margie en Sabine altijd bereid zijn je te helpen ook al heb je geen les of iets dergelijks. De combinatie van goed voer, regelmatige beweging en goede begeleiding maakt dat de prestaties van iedereen met sprongen vooruit gaan en de paarden in goede conditie zijn. Ook hebben we minimaal een keer per jaar een clinic. In december 2012 was het een proefgerichte clinic van Lia de Ruiter en in november staat er een clinic op de agenda van Mariette Sanders – van Gansewinkel waar iedereen nu al naar  uit kijkt!

Op dit artikel kan niet (meer) gereageerd worden.