Subtop: Ansems en O’Brian vieren Nederlands debuut met winst

Subtop: Ansems en O’Brian vieren Nederlands debuut met winst

24 maart 2010

Margie Ansems kwam afgelopen zondag als verrassende winnares uit de strijd in de lichte tour te Nieuw en St. Joosland. De amazone kwam voor het eerst in actie met de door haar zelf gefokte O’Brian (v. Flemmingh), die tot een jaar geleden in Engeland verbleef. Het tweetal vierde hun Nederlandse debuut met winst.

Blij vertelt Ansems over de hereniging: “O’Brian heeft als jong paard ZZ-licht gelopen met mijn dochter en onder het zadel van Seth Boschman succesvol meegelopen op het WK voor jonge dressuurpaarden. Van verschillende kanten kwam belangstelling voor hem. Op een gegeven moment moet je dan realistisch zijn en zo vertrok O’Brian destijds. Gekscherend maakten wij toen de opmerking tegen de nieuwe Britse eigenaren: Als jullie ooit van hem af willen, breng hem dan terug naar zijn geboortegrond. Daar hebben ze zich aan gehouden”, vertelt Margie Ansems.

“Echt actief op concours gaan, doe ik niet meer. De drempel om weer met een nieuw paard wedstrijden te gaan rijden, was dus best hoog. Ik vond het afgelopen zondag enorm spannend om de ring in te rijden. Toen ik eenmaal aan de gang was met m’n proef, zakte de spanning gelukkig weg. Alles klopte onderweg. Dat we dan ook nog eens een goede waardering kregen, was natuurlijk helemaal top.” Vooruit denkend zegt Ansems: “In Engeland werd O’Brian door Gemma Green in de Grand Prix uitgebracht en hij is heel knap in het zwaardere werk. Ik hoop hem in de toekomst ook nog een stapje hoger dan lichte tour te kunnen uitbrengen.”

In het ZZ-licht zagen beide juryleden in Aniek de Laat met haar Umpire K (v. Obelisk) de winnares. “Op een fout in één van de keertwendingen na, zetten Umpire en ik een goede proef neer. Naderhand gaf de jury me het compliment dat ik mijn paard heel vriendelijk voorstelde. Dat is natuurlijk leuk om te horen”, vertelt Aniek de Laat. De amazone nam zelf de opleiding van Umpire K voor haar rekening. “Aanvankelijk was Umpire wat brutaal van karakter, maar tegenwoordig werkt hij super mee.”

Het ZZ-zwaar werd gewonnen door Chantal Nijpjes. Zij scoorde 64,52 procent met U’ve Got it (v. Democraat).

Lees de volledige wedstrijdverslagen vandaag in De Paardenkrant.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant

Op dit artikel kan niet (meer) gereageerd worden.